Total Digital Transformation 2024

 

Ο ΝΟΜΙΚ συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην Αθήνα με επόμενη στάση το Faust, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.
Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης από τη Θεσσαλονίκη (τραγουδιστής, συνθέτης, ποιητής, στιχουργός, παραγωγός), θα ερμηνεύσει πλαισιωμένος από τους εξαίρετους μουσικούς του (Μενέλια Ρατοπούλου- κρουστά |Τάσος Χαλκίδης- πιάνο), με τη συνοδεία της κιθάρας του και με το μοναδικό του τρόπο, τους σημαντικότερους σταθμούς της εικοσιπεντάχρονης πορείας του στη μουσική (συγκροτήματα: «Sleepin Pillow», «Universal Trilogy», δίσκοι: «I ain’t gonna be a King», «Το φως της σκόνης»), υλικό από τον πρώτο Ελληνόφωνο δίσκο του που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, καθώς και αγαπημένα του κομμάτια, που τον στιγμάτισαν και διαμόρφωσαν το ταξίδι του στην τέχνη.

Ένα μουσικό ταξίδι με αναφορές στα δικά του τραγούδια αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή, με τον Tom Waits και τον Nick Cave να «τραγουδούν» παρέα, με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Ξυλούρη.


 
Ο Nomik, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρές σκηνές και μπαράκια της πόλης. Το 1994 με τους P.X Harris και C.J AOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, καταφέρνοντας έξι δίσκους, συνεργασίες και αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες του είδους, υπηρετώντας πιστά από το 2008 με τέσσερις δίσκους, την ψυχεδελική ροκ και παίρνοντας μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του και οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο "Απ'το φως της σκόνης", δημιουργώντας την μπάντα "Το φως της σκόνης" με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορούν ψηφιακά το 2018. Ανήσυχο πνεύμα πάντα ο Nomik, το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) και Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) συντάσσοντας τους "Seahorse" με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους.
Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες με τίτλο "I ain't gonna be a king", καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο "Της επιστροφής της διαδοχής". Ο Nomik έχει συμμετοχές σε αρκετά άλμπουμς τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D. , Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης - στιχουργός ( Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Kai Reznik ) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas). Ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Ανεστόπουλος, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης και άλλοι.

Φωτογραφία αφίσας: Mike rafail
Artwork: Πέτρος Παράσχης
Διοργάνωση: Φόρμιγγα Art & Enter Events

Info:
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου
Faust, Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα,
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 5€
Κρατήσεις: 2103234095
 
Top