Total Digital Transformation 2024

 




Οι κιθάρες PRS-Greece σε συνεργασία με τα Prova Studios και το Shred on σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό σεμινάριο με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (session guitarist/teacher/solo artist) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαιου στις 18:00 στα Prova Studios Κωνσταντινουπόλεως 56 στον Ταύρο.

To μουσικό site BullMp.com προσφέρει σε δύο τυχερούς μετά από κλήρωση, 2 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου! Για να συμμετέχετε στην κληρώση για τις προσκλήσεις, πατήστε στο ακόλουθο link: 

https://apps.facebook.com/my-contests/guitarseminar

Δηλώστε συμμετοχή από ΣΗΜΕΡΑ μέχρι τις 9/5/2014 στις 17:00. Οι 2 τυχεροί θα προκύψουν μετά από κλήρωση που θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού και θα ενημερωθούν στα στοιχεία συμμετοχής τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το το σεμινάριο και τον εισηγητή Γιάννη Παπαδόπουλο μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις του στο NAMM στο Los Angeles και Musikmesse στη Φρανκφούρτη, ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παπαδόπουλος έρχεται στα Prova studios να παρουσιάσει συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά και να μοιραστεί την εμπειρία του γύρω από τον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την αρμονία, τις κλιμακες και τα πάντα γύρω από την τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα- Alternate Picking, Economy Picking, Sweep picking, Tapping, Legato, Hybrid Picking, Practice routine,/tips και time management.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση διαφόρων μοντέλων από τις κιθάρες PRS, και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση σε σχέση με τον ήχο (κιθάρες, εξοπλισμός , gear set up για live αλλά και studio εφαρμογές). 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κιθαρίστες κάθε είδους και ανεξαρτήτως επιπέδου. Τιμή εισόδου 15 ευρώ. Τιμή εισόδου μέσω κράτησης 10 ευρώ. Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6984017919 ή στο g.papadopoulos@yahoo.gr

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Prova studios, Rockoverdose.gr, Jazzbluesrock.gr, Zozef, Shred on, Rockgreece.gr, Guitarspot.gr και BullMP.com 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 

Ο Yiannis Papadopoulos γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1984 στην Αθήνα. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια μουσικών, η κιθάρα ήταν το παιχνίδι που τράβηξε την προσοχή του και τελικά έγινε το πάθος της ζωής του. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον πατέρα του, σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε σε  ωδείο και άρχισε την «επίσημη» εξάσκηση. Μετά από λίγα χρόνια πήρε το πτυχίο του στην κλασική κιθάρα, κλασική αρμονία και αντίστιξη - με άριστα σε όλα τα παραπάνω, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

Οι Rock / metal επιρροές του τον οδήγησαν να ασχοληθεί περισσότερο με την rock / fusion και μετά από πολλά χρόνια μαθημάτων, προσωπικής μελέτης και σεμιναρίων ανέπτυξε το δικό του στυλ.

Ο Yiannis έχει εργαστεί ως session μουσικός σε διάφορα συγκροτήματα, παίζοντας σε γνωστές σκηνές στην Ελλάδα και έχει κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διάφορες παραστάσεις και εκδηλώσεις. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε αρκετές ηχογραφήσεις με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ως session μουσικός. 

Συχνά συμμετέχει σε διαγωνισμούς κιθάρας και έχει κερδίσει αρκετούς από αυτούς, όπως τον Ibanez Guitar Solo Competition 2013- Νικητής ανάμεσα σε 311 συμμετοχές.


και τον Dream Rig Guitar Competition- Νικητής ανάμεσα σε  536 συμμετοχές:


κ.α. Με τη συμμετοχή του στο Guitar Idol 4  αναδείχθηκε σε 1 από τους 8 Live finalists και το Σεπτέμβρη του 2014 παρουσίασε το κομμάτι του στο Λονδίνο μπροστά στην επιτροπή του διαγωνισμού και κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε πάνω από 460 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=Mc8_DQBRHkU&list=UUEE_qU1i0jS92ri48IuiMMg

Ο Γιάννης έχει endorsements από μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων και εξοπλισμού στον κόσμο: PRS Guitars, Mesa Boogie Amps, Wampler Pedals, Spectraflex Cables, Ernie Ball, Tsakalis Audiotubeworks, Intune Guitar Picks και Gruv Gear.

Το Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο σχετικά με την τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα, ενώ ένα ακόμα βιβλίο σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό στη ηλεκτρική κιθάρα θα κυκλοφορήσει γύρω στις αρχές του 2016. Επίσης, στα μέσα του 2016 αναμένεται να να κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ καθώς και το πρώτο του DVD.

Επί του παρόντος, μοιράζει το χρόνο του συνθέτοντας/ηχογραφώντας μουσική για το προσωπικό του CD αλλά και για άλλους καλλιτέχνες, διδάσκει κιθάρα full time σε μαθητές από την Ελλάδα αλλά και από πολλά μέρη του κόσμου (Skype) και συμμετέχει σε εκθέσεις ανά τον κόσμο παίζοντας για γνωστές εταιρίες μουσικών οργάνων και εξοπλισμού. 

Social Media






 
Top