Οι Pop Eye δημιουργήθηκαν τέλη 2005, από τους αδελφούς Γιάννη & Μάρκο Καλατή και το Δημήτρη Καμπούρη. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει ένα single στη Sound of Everything, το ραδιοφωνικό hit The Deepest Sea και το ομώνυμο debut cd τους (Shift Records). Η συμμετοχή τους στη συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου με το τραγούδι τους If you…” ξεχώρισε επίσης.
Σχεδόν 4 χρόνια μετά από το debut cd τους, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν με τη 2η ολοκληρωμένη τους δουλειά, με τίτλο Almost Dead, Still Alive (που δεν είναι τυχαίος), σε δική τους DIY παραγωγή και να το διανείμουν δωρεάν στο διαδίκτυο.

Παραμένοντας πιστοί στις καταβολές τους, συνεχίζουν να παίζουν με τα pop ιδιώματα (indie pop, electropop, electronica, dance e.t.c.) και να δημιουργούν

3-4λεπτα pop τραγούδια, όπως ο προπομπός του cd, “The Night Falls”, με το εμπνευσμένο video clip, σε σκηνοθεσία Ντανιέλας Σταματιάδη & Μιχάλη Ασθενίδη.

Το 2ο single από το cd, αποτελεί το Life”, στο οποίο συμμετέχει για 1η φορά στα φωνητικά το νέο μέλος του συγκροτήματος, Έφη Θεολόγου.

Το εξώφυλλο & οπισθόφυλλο σχεδίασε ο Βασίλης Γρίβας

Free Download Links:

(download the complete cd in a single file by clicking “Click here to start download from sendspace”)


Pop Eye - Line Up:
Δημήτρης Καμπούρης | vocals, lyrics
Γιάννης Καλατής | drums, keyboards, programming
Μάρκος Καλατής | guitar, programming
Μάνος Αναγνωστάκης | bass
Έφη Θεολόγου | vocals, keyboards, guitar

Album Tracklisting:
01. DnM (intro)
02. the night falls
03. a better day
04. life
05. you
06. already dead
07. definitely unknown
08. oh no!
09. goodnight
10. the deepest sea (lemier chill remix)
11. DnM (outro)

 
Top