Total Digital Transformation 2024

 


9 χρόνια από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους “Deviation”, τo Alternative/Indie Rock συγκρότημα Tripwire επανιδρύεται και κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου 2022 τον τρίτο δίσκο του με τίτλο “Full Circle”.

13 κομμάτια από στιγμές της ζωής τους, 13 διαφορετικές ιστορίες από όλο το διάστημα της απουσίας τους, όπου πειραματίζονται και ξεπερνούν τα μουσικά και στιχουργικά τους όρια, ενώ επεκτείνουν τον ήχο, τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους σε διάφορα στυλ μουσικής όπως bossa nova, jazz και rock, αλλά όλα κάτω από δυνατές μουσικές γραμμές και μελωδίες και κάτω από το "alternative ” μουσικό φάσμα.

Οι Tripwire «σπάνε» τις όποιες μουσικές και στιχουργικές φόρμες και απελευθερώνονται με σκοπό να βιώσει ο ακροατής το ταξίδι και όχι τον προορισμό. Σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πάλλεται, το κάθε κομμάτι «αφηγείται» τη δική του ιστορία με σκοπό να παρασύρει και να «υπνωτίσει» τον ακροατή στον ξεχωριστό κόσμο του. Από την ίδια τη σύνθεση των κομματιών, την ενορχήστρωση και το στίχο, οι Tripwire προκαλούν τον ακροατή σε ένα κόσμο δίχως σύνορα.

Η στίχος «παντρεύεται» με την μουσική και ακροβατεί από τον ρεαλισμό μέχρι την μυθοπλασία μέσω του έρωτα, της χαράς, της λύπης και μελαγχολίας, βγαλμένα με λυρισμό από μία άλλη εποχή. Μία «θεατρική παράσταση» με αναφορές στους μύθους τις ελληνικής αρχαιότητας, τον έρωτα, τη λησμονιά, ξενιτιά και επιστροφή σαν τον Οδυσσέα στα πάτρια εδάφη, την διαφορετικότητα, και τις πολλαπλές προσωπικότητές μας κάτω από τις μάσκες που φοράμε μέσα από τις αγωνίες, φοβίες, την ελπίδα και ελευθερία.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, οι Tripwire κυκλοφόρησαν ήδη το δεύτερο τους EP με τίτλο “Half Circle”, όπου περιέχει 3 κομμάτια, ως μία πρόγευση του επερχόμενου δίσκου τους “Full Circle” προετοιμάζοντας έτσι το κοινό τους και τα media για το καινούργιο τους υλικό.

Η αυλαία ανοίγει μετά από 9 χρόνια και το τρίτο μουσικό αποτύπωμα των Tripwire βρίσκεται εδώ.

Βιογραφικό

Οι Tripwire είναι ένα πενταμελές Alternative/Indie Rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα το 1999. Έκτοτε, οι Tripwire έχουν εμφανιστεί τακτικά σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, όπως An Club, Planet Music Hall, On Stage Music Hall, Rodeo Club, Underworld, Gyalino Upstage, το Trianon Filmcenter, καθώς και στην πρεμιέρα του Damon και της Naomi στην Ελλάδα, το 2007.
Τραγούδια των Tripwire, όπως τα "Judy's Lullaby", "The Big Deal" και "Under A Scarlet Sky", έχουν γνωρίσει σημαντικό air-play σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Red 96,3 και Freedom FM ενώ το κομμάτι τους REC2 εμφανίζεται στο Postwave. Έκτο CD συλλογής του .gr.

Τον Φεβρουάριο του 2010, οι Tripwire κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο "Cables and Lines", μαζί με το EP τους "Five Acoustic", τα οποία είναι διαθέσιμα στο iTunes, Spotify καθώς σε όλα τα μεγάλα ψηφιακά καταστήματα.

Τον Οκτώβριο του 2013, κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Deviation" στο Spotify, στο iTunes, Spotify και σε πολλά άλλα μεγάλα φηφιακά καταστήματα, και εμφανίστηκαν σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής το 2013.

Έκτοτε, η ομάδα έχει περάσει από πολλές αλλαγές, καθώς τα περισσότερα μέλη ζούσαν στο εξωτερικό. 
Στις αρχές του 2022, επανιδρύθηκαν και κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους EP "Half Circle" το Σεπτέμβριο 2022 ως μία πρόγευση του επερχόμενου τρίτου δίσκου τους "Full Circle", ο οποίος θα κυκλοφορεί από τις 5 Οκτωβρίου 2022 ψηφιακά, όποτε και θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τη μουσική τους ζωντανά.

Μέλη Tripwire:
- Άρης Ράπτης (vocals, rhythm guitars)
- Γιώργος Παρασκευόπουλος (bass)
- Γιώργος Κασσαλίας (drums)
- Γιώργος Μπακάλης (piano, keys)
- Βασίλης Σπανός (lead guitar)

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το link με τους εξωτερικούς συνδέσμους των Tripwire :
 
Top