Total Digital Transformation 2024

 


Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 22:00.
Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.
Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στη σημερινή Ελλάδα. 

Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019 «Voluntary Action» είναι:
  • Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους.
  • Η επιβράβευση των εθελοντών.
  • Η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  • Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών.
Όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι εθελοντές και οι εν δυνάμει εθελοντές, άτυπες κοινωνικές ομάδες, στελέχη ΕΚΕ και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν το έργο τους.
 Ενδεικτικά, το φεστιβάλ  περιλαμβάνει:
  • Συζητήσεις – παρουσιάσεις με ομιλητές από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς, που θα καλύψουν θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό στην Ελλάδα του 2019 και τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτόν.
  • Θεωρητικά και διαδραστικά σεμινάρια από έμπειρους εισηγητές για την εκπαίδευση εθελοντών.
·         Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία προκειμένου το φεστιβάλ να ευχαριστήσει όσους αυθόρμητα προσφέρουν καθημερινά και δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για ένα πιο όμορφο και ελπιδοφόρο μέλλον για αυτούς που το έχουν ανάγκη.
·         Ποικίλα δρώμενα, καθώς και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 οι εκδόσεις Στέντορας θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την κοινωνική οικονομία». Στις 268 σελίδες του περιλαμβάνονται σκέψεις που δημιουργήθηκαν και καταγράφηκαν από τον συγγραφέα από το 2016 μέχρι το 2019 και δημοσιεύτηκαν σε διάφορα έντυπα, εφημερίδες και ιστοτόπους. Πρόκειται για «ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το θάρρος λίγων και κατέληξε να αφορά την τύχη πολλών», όπως αναφέρει στο σημείωμά της η επιμελήτρια του βιβλίου κα Κατερίνα Γκρίτζαλη.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.voluntaryaction.gr/.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video του φεστιβάλ σε αυτό το link.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:
Υπό την Aιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές:  DREAMTEAM, ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ, OXYZED, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, CAREER DESIGN

Gift Partner: BONUS TRAVEL

Food & Drink Partners: ΔΙΩΝΗ – RAINBOW WATERS, BUFALA GELATO

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ZOUGLA, THAT’S LIFE, POLITISONLINE, GOVA STILETO, SIGMA MEDIA GROUP, CSR INDEX, ΑΠΟΨΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΚΗΣ, HELLENIC MEDIA GROUP, ENALLAKTIKOS.GR, ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, BUSINESS WOMAN, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, FRAPRESS.GR, BULLMP.COM, BEASTYPRESS.COM, THE COLUMNIST, MΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, ECOZEN.GR, SETTLE.GR, REJOIN.GR, STENTORAS.GR



 
Top