4ο Electric & Micro Mobility FORUM

 


O συνθέτης και μουσικός παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής Sundayman επιστρέφει με την κυκλοφορία του δεύτερου album του με τίτλο “Retronomeυπό το label της Restless Wind, που κυκλοφορήσε επίσημα στις 6 Ιουνίου 2012. Αποτελείται από 9 μουσικά κομμάτια,  τα οποία ηχογραφήθηκαν μεταξύ του καλοκαιριού του 2010 και του Μάρτη του 2012.


Ο τίτλος “Retronome” μας παραπέμπει σε έναν παλιό μετρονόμο, παλιό όχι ως αντικείμενο, αλλά ως αναφορα σε κάποια στοιχεία ή στυλ προηγούμενων εποχών. Οπότε η επιλογή είναι άκρως αντιπροσωπευτική, αφού δηλώνει την αγάπη του δημιουργού, Sundayman, για τις δεκαετίες 70’s κι 80’s και την προσπάθεια του να αποτυπώσει  τα βιώματα και τις επιρροές του, που προέρχονται κυρίως από την ηλεκτρονική μουσική, όπως Vangelis, Brian Eno , Krafwerk , Cluster, JM Jarre, Daniel Lanois, Pink Floyd, Depeche Mode, Aphex Twin, Tangerine Dream, , Neuronium, Laurie Anderson, εκείνης την εποχής και να τα μοιραστεί με τους ακροατές του σήμερα.
Ο ήχος, ηλεκτρονικός,  χαρακτηρίζεται από σκοτεινό  mood, που καθόλου δεν έρχεται κόντρα με την αύρα του καλοκαιριού, που πλησιάζει. Chill out ρυθμοί, γλυκιές μελωδίες προερχόμενες, εξολοκλήρου από αναλογικά synthesizers, της εποχής του ’70, επιχειρούν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, υπαρκτό ή και προϊόν ονειροπώλησης. To album ξεκινάει δυναμικά και καθηλωτικά με τα το “Ready for you” και παίζει με up and down διαθέσεις πότε με τα πιο νωχελικά και μελωμένα “You will never know”, “Nebula” και “Never coming back” και πότε με πιο ρυθμικά και uplifting όπως το “Bob the box” & το “Saved”.
Όλοι οι στίχοι είναι από το Γιώργο Μανωλούδη, ο οποίος συμμετέχει και ως main vocalist σε 5 κομμάτια. Ευτυχή συνεργασία στα φωνητικά έχουμε σε κάποια κομμάτια με τον Δημήτρη Αρώνη, τη Νατάσσα Τσίρου και την Marie D.

Σύντομο βιογραφικό

Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Κυριάκος Μουστάκας (κατά κόσμον Sundayman), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Στην ηλικία των 6 ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο και στη θεωρία της μουσικής. Οι πρώτες μουσικές του επιρροές προήλθαν από το οικογενειακό του περιβάλλον, όπου ήταν «εκτεθειμένος» στους ήχους των Kraftwerk, Vangelis και Jean Michelle Jarre. Γοητευμένος από αυτού του είδους τη μουσική, ο Κυριάκος σε πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μουσική τεχνολογία και να γράφει δική του μουσική. Το 1999 εκδίδει τις πρώτες του συνθέσεις στη εταιρεία M-beat, που εδρεύει στο Los Angeles. Από τότε κι έπειτα συμμετέχει σταθερά, με διάφορα ψευδώνυμα (Dom Dolphin, Kyroy, Sundayman), με τις συνθέσεις του σε πολλές συλλογές, που εκδίδονται σε Ελλάδα και Αμερική. Στις μέρες μας, ο Sundayman, έχει δικό του ανεξάρτητο label παραγωγής, το Inhousemusic, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα. Πολλές μουσικές δουλειές του έχουν χρησιμοποιηθεί σε τηλεοπτικές διαφημίσεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη 
Top