Total Digital Transformation 2024

 

Την Δευτέρα 23 Απριλίου στις 12:30, με αφορμή τα 10 Χρόνια συνθετικής καλλιτεχνικής πορείας της Ζωής Τηγανούρια, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και επίσημη προβολή του νέου της βίντεο κλιπ στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).
Είσοδος ελεύθερη.
Κεντρικοί παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή, ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ Μάνος Αντωνίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ζωντανά από την ίδια τη συνθέτη & σολίστ του ακορντεόν με ολιγομελή ορχήστρα, συνθέσεις και τραγούδια της.
Με αλφαβητική σειρά θα ερμηνεύσουν οι: Αγάθωνας, Βολάκος Νίκος, Βασιλείου Λάμπρος, Βουδουράκη Ελένη (μέτζο σοπράνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Υακίνθη Λάγιου, Γκαντζούρας Στάθης, Πελαγία, Πολυτίμη, Τηγάνης Κώστας.
Θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Γιώργος Πολίτης (μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (κρουστά).

Λίγα λόγια για την Ζωή Τηγανούρια
Η Ζωή Τηγανούρια είναι συνθέτρια & σολίστ του ακορντεόν, με αξιοζήλευτες συνεργασίες με καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πολλές τιμητικές διακρίσεις. Οι νότες του ακορντεόν της ακούγονται σε περισσότερα από χίλια κομμάτια στην Ελληνική δισκογραφία, ενώ συνθέσεις της κοσμούν πολλές συλλογές με διεθνή εμβέλεια.
Τα τελευταία χρόνια την απολαμβάνουμε σε παραστάσεις με δική της καλλιτεχνική επιμέλεια, να ελίσσεται με γοητεία σε πολυποίκιλα στυλ μουσικής, ενώ το θεατρικό στοιχείο έχει έντονη παρουσία σε κάθε performance.
Πέρασαν 10 και πλέον χρόνια από τότε που αποφάσισε να αποχωρίσει από τα μεγάλα μουσικά σχήματα όπου συνόδευε τα “μεγαθήρια” της Eλληνικής δισκογραφίας, να αφήσει τα σίγουρα -τότε ακόμα- μεγάλα μεροκάματα και να ξεκινήσει την δική της προσωπική καριέρα…
Που πάς μ’ ένα ακορντεόν” της έλεγαν κάποιοι υποννοώντας ότι προσπαθεί το ακατόρθωτο δίχως οικονομικές πλάτες να τη στηρίζουν και δίχως μια μεγάλη δισκογραφική εταιρία στο πλευρό της. Εκείνη όμως ήξερε καλά που πάει έχοντας για οδηγό την προίκα της από τα πολλά διαφορετικά μεταξύ τους ακούσματα, το πάθος της να δώσει καινούρια μουσικά ερεθίσματα στην αγορά και τις προσωπικές της συνθέσεις, που ξεχείλιζαν η μία μετά την άλλη από πολλαπλές μουσικές κατευθύνσεις: Tango, Λαϊκά και Pop, μέχρι Συμφωνικά έργα και Παραδοσιακές μελωδίες…
Το ακατέργαστο και πηγαίο ταλέντο της δεν μπόρεσε να το σταματήσει κανένα εμπόδιο και καμιά συμβουλή του τύπου “αν δεν τραγουδήσεις, καριέρα δεν θα κάνεις…
Σήμερα πλέον, πολλοί νέοι ακορντεονίστες ακολουθούν τα βήματά της, τόσο μελετώντας το ιδιαίτερο παίξιμο της, όσο και την σκηνική της παρουσία, αφού είναι η πρώτη ακορντεονίστα που παραμέρισε το κάθισμα και -όρθια πλέον- “πήρε στις πλάτες της” ολόκληρη την ορχήστρα και έκανε ορχηστρικές συναυλίες.
Έτσι, χωρίς να το καταλάβει, μετά από τις δύο πρώτες δισκογραφικές της παραγωγές, βρέθηκε να έχει πλέον τη δική της εταιρία παραγωγής που ονόμασε -τί άλλο;  “Zoe Music”..!
Δεκαεννέα (19) προσωπικά άλμπουμ αριθμεί η Ζωή Τηγανούρια από τότε μέχρι σήμερα και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε πλέον να κυκλοφορεί παραγωγές κι άλλων καλλιτεχνών -πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως- βοηθώντας τους έμπρακτα φιλοξενώντας τους στις παραστάσεις της, δείχνοντας στο κοινό πως υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που αξίζει να ανακαλύψει, να στηρίξει και να αναδείξει.
Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα επιλέγει, πολύ συχνά, να επικοινωνεί με το κοινό της μέσω δημιουργιών πρωτότυπων και ιδιαιτέρως απρόβλεπτων.
Μία από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της είναι η ορχηστρική σύνθεση “Last Tango by Zoe”, της οποίας το βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου και Γιώργου Ευαγγελόπουλου, ο οποίος υπογράφει και τη διεύθυνση φωτογραφίας, με δράση που τοποθετείται στο παρελθόν και με απτές βιωματικές μνήμες που αφορούν στη ζωή της Ζωής Τηγανούρια, σε παραγωγή της Zoe Music Ltd. 
Τα γυρίσματα έγιναν στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και θα το δούμε σε πρώτη επίσημη προβολή τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι στον Ιανό (Σταδίου 24).
Είσοδος ελεύθερη.
Στο βίντεο κλιπ συμμετέχουν:
Αλίκη Μαυροειδή
Μιχάλης Παπούκας
Στέλιος Γενεράλης
κι η μικρή μουσικός-έκπληξη Μαριάνα Μαυρογιάννη
Ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας στο video clip:
Espresse Portioli     και     Signature Travel
Το Δήμο Π. Πεντέλης -ιδιαιτέρως τον κο Λευτέρη Κοντουλάκο
για την παραχώρηση του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας για τα γυρίσματα-
και το Κτήμα Βασιλείου για την ευγενική προσφορά στην εκδήλωση.
 
Top