Total Digital Transformation 2024

 


Ο βραβευμένος Βartender Θέμης Mανώλης μας παρουσιάζει την ομάδα του…. Ναι καλα διαβάσατε...Την ΟΜΆΔΑ του… Ένα concept ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό,όπου και διέπρεψε πίσω από τις μπάρες!! Στις αποσκευές του,για τον γυρισμό στην πατρίδα εκτός από τις βραβεύσεις του, (Best Mixologist 2012 , Best Bartender 2013 , Best flairtending 2013 @ Scorpion Bartender Awards) έφερε και το Ευρωπαικό concept «work in team». Γυρίζοντας εργάστηκε σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας , έχοντας στο μυαλό του την ιδέα αυτή, ψάχνοντας ταυτόχρονα τους κατάλληλους συνεργάτες ώστε να δημιουργήσει την ομάδα του. Από την πρώτη στιγμή που γύρισε από την Αγγλία τον παρακολουθώ, αφού κάθε φορά έχει να μου δώσει και κάτι διαφορετικό. Τρία χρόνια μετά την δημιουργία της ομάδας του, μας εκμυστηρεύεται το μυστικό της επιτυχίας του.. Δοκιμάζοντας ένα δροσιστικό κοκτέιλ του, σε χαλαρή διάθεση, άρχισα να τον ρωτάω λεπτομέρειες…

 
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ? 

Το βασικό κριτήριο είναι η αγάπη για την δουλειά μας με όρεξη για μάθηση και εξέλιξη… Πάντα τονίζω πως αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, καλύτερα μην το κάνεις καθόλου… Έτσι λοιπόν τα άτομα που έψαχνα ήταν οι λεγόμενοι « επαγγελματίες» του χώρου και όχι περιστασιακοί υπάλληλοι της νύχτας! Η ευγένεια, η τιμιότητα, η μέγιστη αποδοτικότητα κάτω από πίεση, ο σεβασμός καθώς και η ευπρεπής συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους και στον πελάτη, είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του/της..

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ THEMIS COCKTAILS & DRINKS TEAM, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ?
 
Γνωρίζοντας πάρα πολλά αξιόλογα παιδιά που δουλεύαμε μαζί, ξεχώρισα 2-3 άτομα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ιδέα μου και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της.. Παιδιά που αγάπησαν την δουλειά μας (μέσα και έξω από τις μπάρες), επαγγελματίες με θέληση να “πάνε παρακάτω” όπου με πολύ κόπο τα κατάφεραν και είναι πλέον η επαγγελματική μου οικογένεια. Το δεξί μου χέρι πίσω από τις μπάρες πλέον είναι η Κατερίνα. «Η Κατερίνα σου έφτιαξε το κοκτέιλ που πίνεις, όχι εγώ» μου λέει χαμογελώντας και συνεχίζουμε την συζήτηση μας… Γνωρίζοντάς την σε ένα cocktail bar που συνεργαστήκαμε, μου έκανε εντύπωση ότι παρακολουθούσε τα πάντα και κάθε φορά που έφτιαχνα ένα κοκτέιλ ερχόταν διακριτικά να δει την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Η κοινή μας αγάπη για την δουλειά μας, συν του ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια που σου προανέφερα, ήταν η αιτία ώστε να της κάνω πρόταση να συνεργαστούμε και να δουλεύουμε πάντα μαζί πίσω από το μπαρ. Αρχίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε μαζί την ομάδα μας, από την δημιουργία της σελίδας μας στο facebook μέχρι την εύρεση των υπολοίπων συνεργατών μας. Σήμερα η ομάδα μας αποτελείται από εμένα ως barleader, την Κατερίνα ως Barwoman και 2 σερβιτόρους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι μόνιμα σε δυο διαφορετικά μαγαζιά, εκπροσωπώντας το Themis “Cocktails & Drinks” – Team.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ Themis “Cocktails & Drinks” – Team ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ?
 
Με το εκάστοτε μαγαζί που έχουμε συνεργασία, αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου την εύρυθμη λειτουργία του bar, από τις παραγγελίες αν θέλουν μέχρι την δημιουργία των καταλόγων τους, εκπαιδεύοντας το προσωπικό τους τόσο στο μπαρ, όσο και στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Άλλωστε μην ξεχνάς πως ήδη έχουμε φτιάξει δικούς μας καταλόγους cocktail με τους οποίους δουλεύουμε εάν ο ιδιοκτήτης το επιθυμεί. Εκτός αυτού αναλαμβάνουμε την δημιουργία καταλόγων σε διάφορα μαγαζιά ανά την Ελλάδα καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους σε ότι αφορά το μπαρ και την δημιουργία cocktail. 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ COCKTAIL ΜΟΥ και πριν αποχαιρετήσω τον Θέμη και την Κατερίνα, τον ρώτησα τι όνειρο θα ήθελε να πραγματοποιηθεί στην επαγγελματική καριέρα του μετά από όσα σημαντικά βήματα έχει κάνει μαζί με την ομάδα του. Η απάντησή του ήταν ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να ετοιμάσει ένα special χώρο όπου θα σερβίρει τα πιο πρωτότυπα cocktails και ο κόσμος να περνάει καλά και να ξεχνάει τα όποια προβλήματά του, απολαμβάνοντας τις δημιουργίες που θα φτιάχνει με την ομάδα του. Του ευχήθηκα να μπορέσει να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή το όνειρό του αυτό και έφυγα με την αίσθηση ότι το Themis “Cocktails & Drinks” – Team έχει πολλά όμορφα, δυνατά και  πρωτοποριακά  πράγματα να μας δώσει στο μέλλον!  Maik BullMp για το BullMp.com


 
Top