Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024

 


 X-isosi: Η πρώτη δισκογραφική κυκλοφορία των FlyByWire!

FlyByWire είναι μια νέα ελληνόφωνη rap rock μπάντα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2009 και μόλις κυκλοφορήσαν το πρώτο τους studio album με τίτλο X-isosi (Εξίσωση). Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, όσον αφορά το κομμάτι της σύνθεσης και των ηχογραφήσεων, μας παρουσιάζουν μια σύγχρονη εναλλακτική πρόταση και ενα album τόσο δυνατό σε ήχο όσο και στίχο, βασισμένο στην rock αλλά και συνδυάζοντας στοιχεία από διάφορα άλλα μουσικά είδη όπως hiphop, metal, electronica κ.α.
Με 13 non stop tracks συμπεριλαμβανομένου Intro, Outro, 3ων instrumentals και 8 full songs η “X-isosi ” μας ταξιδεύει για 48 λεπτά στον ρεαλιστικό κόσμο των FlyByWire που δεν κλείνουν τα μάτια μπροστά στην δύσκολη ελληνική πραγματικότητα, αντιθέτως πραγματεύονται προβληματισμούς που έχει ο καθένας στις μέρες μας. Μέσα από τα κομμάτια τους παροτρύνουν τον ακροατή να μην το βάζει κάτω αλλά να αγωνιστεί για την επίλυση τους και την επιτευξη των ονείρων του όσο κι αν φαντάζουν δύσκολα, σαν μία πολύπλοκη εξίσωση.

Οι FlyByWire για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ηχογράφησης του album τους επέλεξαν τα καταληλότερα recording studios στην Αθήνα ενώ για το τελικό mastering του δίσκου τους η επιλογή τους ήταν η Masterdisk στη Νέα Υόρκη και ο Vlado Meller. Συγκεκριμμένα, τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Sierra studios από τον Παναγιώτη Πετρονικολό, οι κιθάρες στο studio Παράκτιο από τον Γιώργο Σημάτο, τα μπάσα εν μέρει στο home studio του Νίκου Χρονόπουλου και οι φωνές στο studio Oxyzed από το Μικέ Μπίλη. Τα dj parts, κάποιες κιθάρες, τα υπόλοιπα μπάσα καθώς και οι φωνές σε 3 κομμάτια ηχογραφηθήκαν στο studio Ήχοτρον από τον Μιχάλη Μπουτά (Dj Technician) από τον οποίο έγινε και το τελικό mix του δίσκου.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 από το ανεξάρτητο μουσικό label Ixotron Spinners και είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο, audiomarket.gr και επιλεκτικά από κάποια δισκοπωλεία σε Αθήνα και επαρχία.
Το digital release έγινε από την θρυλική εταιρία Def Jam και βρίσκεται online σε περισσότερα από 15 γνωστά sites όπως iTunes, Amazon κ.α

Official Site: http://www.flybywire.gr

Music Comunities
Social Media

Music Store
Audiomarket.gr: http://bit.ly/x-isosi

 
Top